Loader

Osteopathie

  /  Osteopathie
Digital composite of Highlighted bones of man at physiotherapy

Wat?

Via osteopathie proberen we functionaliteit te optimaliseren door herstel van functieverlies ontstaan door verminderde bewegelijkheid van weefsels en structuren. Een manuele therapie waarbij gezocht wordt naar de oorzaak van het klachtenpatroon, waarbij de patiënt vanuit zoveel mogelijk invalshoeken wordt onderzocht en behandeld. Via mobilisatie en zachte manipulatie worden bewegingsverlies, doorbloedingsproblemen, verhoogde spierspanning en neurologische symptomen ingedijkt of verholpen.

Wie?

Elke (jong) volwassene is met elke klacht welkom.

Specialisatie:

– Nek -/rugklachten

– bekken -en heuplast

– (zwangerschapsgerelateerde) bekkenpijn pre -en postnataal (Volgens C. Röst)

– sportletsels (recreatieve/competitieve sporter)

* Bij zeer acute of zorgwekkende klachten is eerst een consult bij een arts vereist.

Wat is dry needling?

Een priktechniek die toegepast wordt bij de behandeling van myofasciale problemen, waarbij een fijne naald in het triggerpoint (verharding in de spier) wordt toegebracht om de spier langdurig tot ontspanning te brengen. Dit is geen accupunctuur, bij dry needling worden spieren behandeld.

Wat is medical taping?

Medical taping geeft extra ondersteuning van een gewricht, spier of weefsel omdat de tape de opperhuid een stukje optilt van de pijnlijke onderlaag. Daardoor ontstaat ruimte waardoor de druk en de spierspanning op de pijnlijke plek snel afneemt. Dit zorgt voor de activatie van het lichaamseigen herstelproces. Daardoor zal de spier- en gewrichtsfunctie verbeteren. De pijn verdwijnt en het bewegen wordt makkelijker.